ارز بالكبد والقوانص روعه


 
طريقه عمل الارز بالكبد والقوانص


المقادير



1/2 كيلو كبد وقوانص دجاج 
1 كوب ارز بسمتي
1 بصله كبيره مقطعه 
1 ملعقه كبيره سمن+ 1 ملعقة كبيره زيت
ملح و فلفل اسود و بهارات و قرفه ناعمه
لوز و صنوبر للتجميل


الطريقه

حمرى اللوز في السمن و الزيت ثم انشلى و يترك جانبا للزينه
ضعى البصل مكان اللوز المحمر


وقلبى البصل  حتي يبدأ يذبل قليلا

ثم ضعى الكبد بعد غسلها جيدااااااا و تقطيعها الي اجزاء متوسطة الحجم
ثم اضيفى  الملح و الفلفل الاسود و البهارات و القرفه


و قلبى و هدي النار علي الاخر حتي تنضج الكبد 


خذى نصف كمية الكبد و تترك جانبا لزينة الوجه
ثم اغسلى الرز جيداااااا و ضعيه مع باقي الكبد
قلبى الخليط 

ثم ضعى الماء  كمية الماء تناسب كمية الرز تقريبا 


اول ما تغلي الميه تهدي النار و تغطي القدر
و يترك علي نار هادئه حتي ينضج الارز


ثم يقلب في طبق التقديم
و يزين بالكبد اللي اخذناها اولا و اللوز المحمر

وبالهنا والعافيه


مع تحياتى جمالك مهم

كلمات دلاليه .ارز ,بالخلطه,الكبد,القوانص,اللوز,الصنوبر,

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

أهداف ونتيجة مباراه برشلونة ونابولي اليوم