ارز بالكبد والقوانص روعه
المقادير
1/2 كيلو كبد وقوانص دجاج
1 كوب ارز بسمتي
1 بصله كبيره مقطعه
1 ملعقه كبيره سمن+ 1
ملعقة كبيره زيت
ملح و فلفل اسود و بهارات و قرفه ناعمه
لوز و صنوبر للتجميل
الطريقه
حمرى اللوز في السمن و الزيت ثم انشلى و يترك جانبا للزينه
ضعى البصل مكان اللوز المحمر
وقلبى البصل حتي يبدأ
يذبل قليلا
ثم ضعى الكبد بعد غسلها جيدااااااا و تقطيعها الي اجزاء
متوسطة الحجم
ثم اضيفى الملح و
الفلفل الاسود و البهارات و القرفه
و قلبى و هدي النار علي الاخر حتي تنضج الكبد
خذى نصف كمية الكبد و تترك جانبا لزينة الوجه
ثم اغسلى الرز جيداااااا و ضعيه مع باقي الكبد
قلبى الخليط
ثم ضعى الماء كمية
الماء تناسب كمية الرز تقريبا
اول ما تغلي الميه تهدي النار و تغطي القدر
و يترك علي نار هادئه حتي ينضج الارز
ثم يقلب في طبق التقديم
و يزين بالكبد اللي اخذناها اولا و اللوز المحمر
وبالهنا والعافيه
مع
تحياتى جمالك مهم
كلمات دلاليه .ارز
,بالخلطه,الكبد,القوانص,اللوز,الصنوبر,

تعليقات